Haber

(-THODEX Davası 18 Temmuz’a ertelendi)

Aralarında THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanıklı davada Özer ilk savunmasını yaptı. Fatih Özer savunmasında, “Arnavutluk’a bilet aldığım gün jetonlarını çekme taleplerini karşılayamamaya başladık. Panik durumu geçene kadar platformu kapatma kararı aldım. Müşteriler panik içinde hareket ettikleri için israf ediyorlardı. Bu durumu yaşamamın sebebi ise şirkete yatırılan paranın şirketin sisteminde olmaması, sistemdeki paranın çalınmış olmasıydı” dedi. Mahkeme heyeti, esas mütalaasının hazırlanması için belgelerin savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi.

Arnavutluk’ta 30 Ağustos’ta kırmızı bültenle aranırken yakalanan kripto para borsası THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verildi. Faruk Fatih Özer, 20 Nisan’da Türkiye’ye getirildi. 40 bin 564 yıl hapis cezasına çarptırılan Özer, 23 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aralarında Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasına Özer ve 5 sanık getirildi. Bazı müştekiler avukatlarıyla birlikte salonda hazır bulundu. Özer, bekar olduğunu, lise mezunu olduğunu ve şu anda işsiz olduğunu belirtti. Önceki işi sorulduğunda Özer, bir şirket yönettiğini ve aylık gelirini hatırlamadığını söyledi. Özer, savunmasını metni önceden okuyarak yapacağını belirtti.

“ÇÜNKÜ BU SİSTEMDE PARA ÇALINDI”

70 sayfalık yazılı bir savunma hazırladığını belirten Faruk Fatih Özer, “Arnavutluk’a bilet aldığım gün jeton çekme taleplerini karşılayamadık. Panik durumu geçene kadar platformu kapatma kararı aldım. müşteriler panik içinde hareket ettikleri için israf ediyorlardı.Para şirketin sisteminde yoktu.Çünkü bu sistemdeki para çalınmıştı.Çalışanlar şirketin genel durumu hakkında bilgi sahibiydi.Ancak bunların çalındığından haberleri yoktu. Hatta online müşteri hizmetlerinde çalışan arkadaşlarıma arayan müşterilere ne söylemeleri gerektiğini söyledim.Arayan müşterilere mevcut bekleme süresinin kullanıldığının söylenmesini ve bu süreyi en aza indirmek için çalıştıklarını söyledim. çalışanlarım hiçbir yere koşmadığımı sistemde bir arıza olduğunu biliyorlardı sistemdeki panoların bozulması arızadır bu yüzden sistemde bir daha arıza olmasın diye sistemi kapattım. “Savcılar, Arnavutluk gibi suç oranının yüksek olduğu bir yerde, 2 milyar dolar ve 400 bin kurbanla 27 yaşında bir adamla birlikte bulunduğumu bildiren medyayı soruşturmadı” dedi.

“TANIMAMAK İÇİN SAÇ VE SAKAL TARZIMI DEĞİŞTİRİYORUM”

Kendisine kumpas kurulduğunu öne süren Özer, daha önce yargılananlara soru sorulmadığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Özer’in kendisine soruyorum. Sana kim kumpas kurdu?” Fatih Özer, “Bilmiyorum ama kim olduğunu sonsuza kadar sürse de araştıracağım” yanıtını verdi. Faruk Fatih Özer, “Ülkeme dönüp gerçeklerin ortaya çıkıp saklanmasını bekleyeyim dedim. Telefonumu ve teknolojik cihazlarımı denize attım. Tanınmamak için saç ve sakal şeklimi değiştirdim. Geçersiz kimlik çıkardım evde saklanmak için farklı adreslerde kaldım soğuk cüzdanım vardı Arnavutluk’a gittiğimde yanımda 10-15 bin lira civarında para vardı borçlular belli olduktan kısa bir süre sonra ödemeler başladı Avukatıma ödemeleri yapması için vekaletname verdim. Ancak firari olduğum için vekaletim geçerli olmadı. Bunun için vekalet vermesini istedim. Babam kabul etti ve avukatıma vekalet verdi. Arnavutluk’ta yakalandığımda sahte kimliğimle yakalandım ve kaçak durumum orada son buldu” dedi.

“Beni iflas ettiren kripto para sistemindeki çöküş değil asıl komplodur” Mahkeme başkanının soğuk cüzdanda ne kadar para olduğunu sormasının ardından, soğuk cüzdandan şikayetinden vazgeçenlerin sayısının arttığını belirtti. zararın tazmininin çok az olduğunu ve zararı giderilen kişilere yapılan ödemelerin çok az olduğunu dile getiren Özer, “O dönem benim için bir dert. Yaşımdan dolayı ne kadar param olduğunu bilmiyordum. Sonra ben gittim. Cüzdanı attım paraya düşkün biri değilim MASAK’tan gelen rapor saçmalık Kardeşimin, ablamın ve arkadaşlarımın banka hesaplarından havale yapmamın sebebi havale limitinden dolayıdır. Yurtdışındaki kripto paralar, “Soğuk bir cüzdan veya başka bir teknikle milyonlarca doları kolayca kaçırabilirdim. Şirketimi kurmadan önce kripto para borsalarında işlem yapıyordum. Şirketim diğer şirketler gibi süreçlerde hisse satın alıyordu. Beni iflas ettiren kripto para sistemindeki çöküşler değil, komplodur” dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZE HİÇ BİR PLAN PLANI YAPMADIM VE HİÇ YAPMADIM” Özer’in savunması sırasında mahkeme heyetine talimat verildiğini iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı, “Faruk Fatih Özer’den talimat aldığımızı iddia ettiğiniz yer neresi” dedi. ? Algı oluşturamazsınız. Mahkememiz bağımsızdır. Kimseden talimat almıyoruz. “Elinizde bir delil var, ispatlamak zorundasınız. Varsayımsal bir iddiada bulundunuz, bunu da heyetin reddi olarak kabul ediyorum.” Hapse girmek umurumda değil. 40 bin değil 80 bin yıl hapis yatacağım. Bir gün o hapishaneden çıkacağım ve haksızlıklar için adalet isteyeceğim. 2. MASAK raporunu hazırlayanlar daha önce kripto para piyasasında işlem yapmamış kişilerdir. Bugün ben burada masumsam, yarın burada olabilirsin. Bugün burada olmamın tek sebebi bana tuzak kuran insanlar. Müşterilerime asla ama asla kötü niyetli bir plan yapmadım. Tüm müşterilerden mali kayıpları için özür dilerim. Ben en büyük finansal kaybedenim. Müşterilerin mal varlığını çalsam “İsteseydim 4 yıl içinde yakalanmadan yapardım. Cezaevinden çıktığımda müşterilerin maddi kayıplarını karşılayacağıma söz veriyorum. ne yapacağımdan.” Özer’in savunması yaklaşık 6 saat sürdü. Diğer sanıklar ise savunmalarında tahliyelerini talep etti.

Duruşma 18 Temmuz’a Ertelendi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, esas mütalaasının hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi.

İDDİADAN Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 21 sanık, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Bilgi sistemlerini banka veya kredi kuruluşlarının aracı olarak kullanarak dolandırıcılık’ suçlarından yargılandı. ve ‘Tüccar veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal değerlerinin aklanması’. Kabahatlerinden dolayı 12 bin 164 yıl olmak üzere toplam 40 bin 564 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

muratpasa-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu